Typisch Duits

Ieder land heeft zijn eigen cultuur, gewoontes en gerechten. Dit soort zaken dragen sterk bij aan de eigen identiteit van een land of een volk. Natuurlijk heeft ook Duitsland een aantal zaken die je als typisch Duits mag beschouwen. Dat betekent niet dat deze dingen alleen maar in Duitsland voorkomen. Ze zijn echter zo essentieel voor de Duitse identiteit dat je ze wel als typisch Duits mag benoemen. Op deze pagina hebben we een aantal kenmerken uitgelicht die wij als typisch Duits ervaren. Dit is wat Duitsland Duitsland maakt! Wie aanvullingen heeft die nodigen we graag uit om contact met ons op te nemen.

Duitsland bezienswaardigheden

Duitsland biedt veel natuurgebieden, musea en leuke bezienswaardigheden. De historie van Duitsland en de prachtige natuur zorgen voor een gevarieerde vakantiebestemming. Op de site top10bezienswaardigheden.nl staat de top tien Duitse bezienswaardigheden:
Duitsland bezienswaardigheden top 10

Worst

Duitsers hebben een voorliefde voor varkensvlees. Wie een gemiddelde menukaart van een Duits restaurant bekijkt die zal zien dat er vooral gerechten op de kaart staan waar varkensvlees in verwerkt zit. Ook de gemiddelde imbiss (snackbar) draait vooral op varkensvlees en dan vooral worst. Duitsers zijn dol op worst, vandaar dat er maar liefst zo'n duizend verschillende soorten worst bestaan in Duitsland. Soms zijn de verschillen zeer klein, maar er zijn zeker een aantal soorten worst die een duidelijke eigen smaak of vorm hebben. Sommige van deze worstsoorten zijn erkende regionale producten, zoals de Nürnberger Rostbratwurst, de Frankfurter Bratwurst, de Beierse Weisswurst en natuurlijk de Currywurst die zijn oorsprong vond in Berlijn maar tegenwoordig in heel Duitsland verkocht wordt.

Autobahn

Je hebt weggetjes, wegen en autosnelwegen. Overal ter wereld worden wegen gebruikt om je per auto of ander voertuig te verplaatsen. Naast de normale snelwegen heb je de Duitse Autobahn. Dit netwerk van snelwegen behoort met een totale lengte van ongeveer 13.000 kilometer tot de grootste ter wereld. Alleen China en de Verenigde Staten hebben meer snelwegen. De Autobahn is vooral bekend omdat je op grote delen van de snelweg geen maximumsnelheid hebt. Tenzij dat er een maximumsnelheid aangegeven staat geldt er een adviessnelheid van maximaal 130 kilometer per uur. Duitsland is daarom een heerlijk land voor eigenaren van snelle bolides. Op de Autobahn kunnen ze ongestraft het maximale halen uit de krachtige motoren van hun Porsches, BMW's, Mercedessen en Ferrari's. Wel mist het verkeer het enigszins toelaat, want ook in Duitsland merk je dat de snelwegen de afgelopen jaren een stuk drukker geworden zijn.

Meer informatie volgt.

Meer info over Duitsland

De volgende sites bieden uitgebreide tips en informatie over Duitsland:
de mooiste dorpjes van Duitsland
steden in Duitsland
Duitsland informatie
Duitsland informatie
Duitsland klimaatinfo
bijzondere plaatsen in Duitsland

© teksten & foto's Silver Media - contact, disclaimer & copyright - cookies & privacy